Cele mai mari 5 tendințe de tehnologie media și divertisment în 2022

Mar 04, 2022
 

Industria mass-media și a divertismentului este condusă de tehnologie. Aici ne uităm la cele mai mari cinci tendințe care vor remodela industria în 2022.

Industria mass-media și a divertismentului este condusă de tehnologie. Aceasta include totul, de la efecte speciale de ultimă oră dezvoltate pentru filme (și apoi adoptate în alte industrii) până la streaming media, jocuri în realitate virtuală și noi canale de livrare pentru știri, muzică și publicitate.

În timpul pandemiei, chiar și puținele puncte de vânzare rămase pentru divertisment care au rămas analogice - cum ar fi concertele muzicale și teatrul - s-au mutat în domeniul digital. În timp ce 2022 ne va vedea (sperăm) să revenim la petrecerea mai mult timp în afara casei, creatorii și producătorii care doresc să mențină acoperirea crescută pe care au dezvoltat-o ​​vor continua să impulsioneze inovația în acest domeniu.

Așadar, iată prezentarea mea de ansamblu asupra unora dintre cele mai importante tendințe care vor avea un impact asupra modului în care consumăm media și divertismentul digital în următoarele 12 luni. Vă rugăm să rețineți că acest articol nu acoperă tendințele în domeniul jocurilor de noroc care, deși din punct de vedere tehnic sunt considerate divertisment, vor fi acoperite într-o bucată viitoare.

Inteligență artificială

Inteligența artificială (AI) va continua să aibă un impact transformator în industria media. În cadrul acestei industrii, cele mai importante trei funcții ale sale vor fi recomandarea, recunoașterea vocii și automatizarea media. De când apariția Netflix și a serviciilor de streaming au schimbat modul în care descoperim și consumăm mediile de divertisment, fiecare furnizor a investit în tehnologia de recomandare pentru a evidenția mai eficient și mai precis conținutul cu audiențe care îl vor găsi valoros. Netflix a spus că 80% din livrarea de conținut se realizează prin recomandare și, ca și toți ceilalți furnizori de streaming, vor concura pentru a îmbunătăți acest scor pe parcursul anului 2022.

De asemenea, companiile media vor continua să depună eforturi pentru a crea sisteme de recunoaștere a vocii din ce în ce mai utile și mai precise. Vocea devine din ce în ce mai mult modul în care publicul preferă să comunice cu serviciile, care vor deveni mai bune în utilizarea algoritmilor în limbaj natural pentru a înțelege ce dorim de la ele.

AI este, de asemenea, utilizat în automatizarea conținutului, de exemplu, pentru a genera fragmente de filme sau muzică care sunt cel mai probabil să ne atragă pentru a fi utilizate în previzualizări și miniaturi. Deci, dacă un serviciu știe că avem tendința de a gravita spre romantism, atunci când previzualizează un film care conține elemente de acțiune și romantism, este mai probabil să vedem fragmente de scene care prezintă elemente romantice.

Metaversul

Evenimentele virtuale, spectacolele și spectacolele au crescut în popularitate, în timp ce o mare parte din societate a fost închisă sau restricționată în ceea ce privește frecvența cu care ne putem părăsi casele. Acest lucru a anunțat apariția metaversului – medii digitale online, persistente și interconectate în care ne putem întâlni pentru a socializa, a lucra și, desigur, a ne distra! Spectacolele metaverse precum concertele lui Ariana Grande și Bruno Mars care au avut loc anul trecut în cadrul jocului online Fortnite sunt doar o avanpremieră a ceea ce urmează. În timp ce metavers-ul s-ar putea să nu atingă nivelul de sofisticare Ready Player One până în 2022, va deveni din ce în ce mai mult locul unde vom împărtăși experiențe de divertisment cu prietenii din confortul caselor noastre. Serviciile de streaming, inclusiv Hulu și Disney Plus, includ deja funcții de „vizionare petrecere” care vă permit să împărtășiți timpul de filmare cu grupuri de prieteni, oriunde v-ați afla în lume. Cu toate acestea, pe lângă noile modalități de colaborare de a experimenta vechile forme de divertisment, cum ar fi filmele și muzica în mediile online, metaversul va transforma forme cu totul noi de divertisment în realitate, cum ar fi explorarea mediilor virtuale - Disney a anunțat planuri de a crea un parc tematic metavers. de exemplu.

NFT-uri

Jetoanele nefungibile – certificate blockchain utilizate pentru a înregistra proprietatea asupra activelor digitale și pentru a permite conținut digital „unic” – sunt controversate, dar incontestabil revoluționare. Și industria mass-media și a divertismentului nu este cu siguranță imună la impactul lor potențial transformator. Deși le-am văzut în cea mai mare parte folosite pentru a permite vânzarea de lucrări de artă digitale, le vom vedea din ce în ce mai des folosite pentru orice, de la gestionarea IP până la vânzarea de conținut bazat pe spectacole. Se spune că noua emisiune a creatorului Rick și Morty, Dan Harmon, Krapopolis, este organizată în întregime pe blockchain și va prezenta propria piață pentru tranzacționarea NFT-urilor pe baza spectacolului. NFT-urile, de asemenea, au potențialul de a influența modul în care artiștii și vedetele construiesc relații cu fanii lor, permițându-le să lanseze colecții exclusive care pot fi colectate atunci când fanii interacționează digital cu idolii lor, în același mod în care autografele sunt folosite pentru a înregistra întâlniri din lumea reală!

Social media 2.0

Rețelele de socializare evoluează în mod constant – câți oameni care citesc asta își mai actualizează pagina Myspace? Facebook este încă cea mai mare rețea de socializare cu o oarecare marjă, dar pe tot parcursul anului 2022 va continua să reverse utilizatori, în special cei mai tineri, către concurenți mai noi, deoarece aceștia continuă să fie atrași de „următorul lucru mare (the next big thing)”. Social media 2.0 poate fi considerată ca fiind definită de dorința de a depăși unele dintre aspectele negative identificate în cadrul rețelelor sociale „tradiționale”. Acestea includ preocupările legate de date și confidențialitate, furtul de identitate, diseminarea de informații greșite și de știri false și oportunitățile pe care le creează pentru comportamentul de trolling și hărțuire. Social media 2.0, de asemenea, încapsulează conceptul că modul în care consumăm media tradițională de la rețele precum CNN și Fox News se schimbă rapid. În zilele noastre, este din ce în ce mai probabil ca conținutul acestor producători să fie consumat sub formă de bucăți prin platforme precum Youtube sau partajat pe Twitter și TikTok, unde poate fi discutat și evaluat mai degrabă decât doar consumat pasiv. Acest lucru, la rândul său, determină o schimbare a modului în care este creat un astfel de conținut – cu accent suplimentar pe conținutul care poate fi ambalat în bucăți de dimensiuni mici, care pot fi partajate.

Economia creatorului

În cele din urmă, formele tradiționale, de masă și de mass-market de media și divertisment vor continua să piardă teren în fața mass-media mai personalizate, de nișă și conduse de comunitate, cunoscută sub numele de economia creatorilor. Media principale se vor strădui să imite metodele platformelor precum YouTube, TikTok și Twitch, poziționându-și vedetele și celebritățile ca „influenceri” și construind mai mult conținut generat de comunitate în producția lor. Videoclipurile scurte și platformele bazate pe creatori vor crește în popularitate, în special cele care permit publicului să dezvolte relații și conexiuni personale cu creatorii și influențatorii preferați. Suma de bani plătită creatorilor prin intermediul platformei Patreon s-a dublat de la 1 miliard de dolari în 2020 la 2 miliarde de dolari în 2021, iar această creștere este probabil să continue și în 2022. Acesta este un semn că publicul devine din ce în ce mai confortabil cu ideea de a ocoli rețelele și platformele pentru a se conecta direct cu favoritele lor.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.