DevOps este un set de practici care combină dezvoltarea software-ului și operațiunile IT. Scopul său este de a scurta ciclul de viață al dezvoltării sistemelor și de a oferi o livrare continuă cu o calitate software ridicată.

Fundamentele Jenkins

Jenkins este un server de automatizare open source. Ajută la automatizarea părților de dezvoltare software legate de construire, testare și implementare, facilitând integrarea continuă și livrarea continuă. Este un sistem bazat pe server care rulează în containere servlet precum Apache Tomcat.

Continuous Integration

Continuous integration (CI) este practica de unificare a spațiilor de lucru ale dezvoltatorilor într-un depozit comun de mai multe ori pe zi. A fost pentru prima oară denumită astfel și propusă în cadrul practicii de extreme programming (XP). Scopul său principal este cel de a evita problemele de integrare, denumite „integration hell” în primele descrieri de XP. CI poate fi văzut ca o intensificare a practicilor de integrare periodică promovate de metodele deja publicate ale dezvoltării de software prin proces incremental-iterativ.